YANGıN KAPıSı HAKKıNDA GERçEKLER AçığA

Yangın kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Yangın kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Blog Article

Yangın acil durumu sırasında birey ve emtia güvenliğini katkısızlamadaki etkinliklerini en üst düzeye çıkarmak kucakin yangın kapılarının essah şekilde seçilmesi ve kurulması esastır.

Yangın Kapısı Montajı Elbette Bünyelır? Her binanın iye evetğu saha ve ihtiyacı ayn önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Bapları Montajı mütehassıs ekipler tarafından dokumalmaktadır.

Bu kapılar çoklukla çelik veya bedduaşaptan mamultır ve yangın geciktirici özelliklere sahiptir.

Yangın Bapsı Ne İşe Yarar? Yangın Bapsı öncelikle yangın yahut rastgele bir evgin durum simultane insanların binayı güvenle bırakma etmesini katkısızlar. Hatta yapı içinde oluşan duman ve sıcaklığın dışarıya geçmesine bariyer evet.

Yangın merdiveni bapsı, binada başlayan yangınlarda insanların hızlı ve sağlıklı bir şekilde binayı terk etmelerini sağlayan baplardır. Kendiliğinden kapanan mekanizmaları ile her çışitatan sonra emniyetli geçişi sağlayıcı yangın merdiveni bapsı, zaruri standartlara birebir olarak yapım edilmiş olduğu çağ uzun müddet hizmet verebilmektedir. şüphesiz falmlarının manzum bünyelması ve eksikliklerin giderilmesi gerekmektedir.

Yangına dayanıklı bapların hayat kurtarıcı olduğu unutulmamalıdır. Çünkü ahşap baplar düzgülü şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Herhangi bir yangın durumunda oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu kademe bedduaşap kapının namevcut olması karınin fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın kapılarını dirimımızın önemli bir parçası haline bildirmek sorumluluklarımızdan biridir.

Baplar ancak bu pıtrakı kalite kontrollerinden geçtikten sonra etiketlenir ve kullanıma apiko hale getirilir. Gereç bilimi ve mühendisliğindeki devam eden gelişmeler, yangın kapılarının etkinliğini ve güvenilirliğini mütemadi olarak iyileştirerek, çatı güvenlik sistemlerinde kritik bir bileabat olmaya devam etmelerini esenlar.

Hırçın takdirde hem bağırsakerideki insanın hem bile ürkü halinde karıneriye sonuç giren insanın kişiının tehlikeye atılması üzere bir vaziyet söylenti konusu olmaktadır.

İnsan yoğunluğu fazla olan, kişilerin toplu halde yasevimliığı yahut girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve ivedi kalıp önlemi olarak Yangın Bapsı kullanımı kanunen şarka koşulmuşdolaşma. Yangın Kapılarının en sık kullanıldığı projeler Yangın kapısı beyninde;

Hatta yangın kapısı şartnamesi hazırlayarak ihaleye çıhun birgeniş firma da bulunmaktadır. Bu firmalar kendilerine özgü binaların yangın baplarının ne olmasını istiyorlar ise o talepleri yekta bir şartnamede yangın firmalarına göndermektedir.

Bu baplar, yangın merdiveni münhalluğunu yangına karşı izole ederek, yangının yayılmasını engeller ve insanoğluın emin bir şekilde hariçarı çıkmasını katkısızlar.

Yangın bapsı, yangına peklik derecesine rabıtalı olarak 30 ila 120 dakika arasında değişebilen önceden belirlenmiş bir müddet boyunca yangın ve yamanın intikaline direnmek üzere tasarlanmış özel bir kapı tertibatıdır. Bu kapılar çelik veya masif ahşap kabilinden malzemelerden dokumalır ve yüce sıcaklıklara sunulan kalmış olduğunda hoşgörülüleyen yangına dayanıklı contalarla donatılmıştır.

Yangın kapılarında bapyı harisan ve aynı zamanda insanların tutabileceği tutacakların yahut kolların yangından etkilenmeyecek şekilde birinci sınıf olması, esen malzemelerden yapılması gerekir. Süsleyici yangın kapıları son yıllarda çok yeğleme edilen baplar olsa da en her hâlde bapların binanın binasına reva çelik kabilinden malzemelerden üretilen baplar olduğu gerçeği bileğişçilikmemiştir.

Kaçış merdivenlerinin doğal zemine kadar ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık binalıp bu noktadan aşağıya eğimi 50 dereceden henüz okkalı olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi kabil bileğil ise, yerden 3 m fevkda bitirilebilir.

Report this page